Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo e-novic

LIBERALNA AKADEMIJA
Slovenska cesta 27, p.p. 1714,
1001 Ljubljana, Slovenija
Telefon: 01 2000 324, 01 4789 718
Telefaks: 01 425 61 50
info@libakademija-drustvo.si

Verodostojnost Maje Sunčič
7.1.2014
V društvu Liberalna akademija nikoli nismo podpirali korupcije, kar je očitek kolumnistke Reporterja, dr. Maja Sunčič. Njenih grobih diskvalifikacij ni mogoče razumeti drugače kot poskus vnovičnega blatenja društva in njenih posameznih članov v časopisu, ...več »
Molk Alenke Bratušek je simptom
22.8.2013
Sedanja vlada Alenke Bratušek se je znašla na prelomni točki, ko bo izgubila vse: ne zato, ker bi storila kaj posebnega, prej zaradi nečesa, kar je zlagoma postajalo prepoznavno glede na razvoj političnih dogodkov in z njim povezano spoznavno moč državljanov. Težava ...več »
Umrl je dr. Janez Justin
20.7.2013
Pretreseni smo ob novici, da je umrl spoštovani kolega dr. Janez Justin, med drugim tudi član Liberalne akademije. Ob tej priložnosti izrekamo iskreno sožalje njegovim svojcem. Njemu v spomin objavljamo nekrolog, priobčen v Delu. +++++++ Nekrolog Prof. ...več »
Vabilo na podelitev nagrade Zlata ptica
4.6.2013
Vabimo vas na podelitev nagrade Zlata ptica za leto 2012, ki bo v sredo, 5. junija 2013 ob 12. uri na Križevniški ulici pred vhodom v Mini Teater. Nagrada Zlata ptica spremlja in označuje razvoj slovenskega kulturnega prostora in družbenega življenja ...več »
Nagrada gospodu Igorju Prodniku
26.2.2013
V Nedelu in ponedeljkovem Delu (priloga Ozadja) 24. in 25. 2. 2013 je bila javnost napačno obveščena o tem, da je bil Igor Prodnik, ki ga je ministrstvo dr. Žige Turka imenovalo na čelo Vibe filma, nagrajen z nagrado Liberalne akademije Zlata ptica. ...več »
Razpis: Liberalna akademija išče Zlato ptico
17.1.2013
Obveščamo vas, da Liberalna akademija išče Zlato ptico in Zlato gnezdo za leto 2012. Zlata ptica in zlato gnezdo sta nagradi, namenjeni mladi in inovativni ustvarjalnosti, ki prinaša nove vsebine in nove estetske postopke ter drugačno razumevanje ...več »
Predrzno pletenje klientelističnih mrež
16.1.2013
V Liberalni akademiji osuplo ugotavljamo, da trenutna vlada v času, ko se izteka njen rok trajanja, hiti z netransparentnim in očitno klientelističnim »osvajanjem položajev« v celotni gospodarski, javni ter državni strukturi, na katero ima ...več »
Odpoved delovnega razmerja novinarju Karbi je nedopustno dejanje političnega pritiska
11.1.2013
V Liberalni akademiji razumemo odpoved delovnega razmerja novinarju Dejanju Karbi kot nedopustno dejanje političnega pritiska na avtonomijo slovenskega novinarstva v celoti. Ne znamo si predstavljati, da bi novinarjevo raziskovalno delo in zgolj preverjanje ...več »
Republika Slovenija se je sramotno pokazala kot omejeno suverena
2.12.2012
V Liberalni akademiji smo ogorčeni in se globoko sramujemo zaradi nenačelnega ravnanja slovenske diplomacije v OZN, ker se slovenska delegacija v Generalni skupščini ni priključila veliki večini držav, ki so glasovale za priznanje statusa države Palestini. ...več »
Ta vlada postaja največja nevarnost za to državo
29.11.2012
V Liberalni akademiji zaskrbljeno ugotavljamo, da se na ne prav presenetljive demonstracije državljank in državljanov oblast odziva na žal predvidljiv način. Sklicu zastopnikov vrhov represivnih organov na za javnost zaprti sestanek sledijo nastopi in ...več »
 
Nazaj na Začetek

Production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.