Mariborska enota Liberalne akademije je pričela z delovanjem - pogovor z dr. Kuničem

dr. Kunič (desno) in dr. Kračun (foto: Arhiv LA)

Danes je v amfiteatru hotela Piramida v Mariboru potekal prvi dogodek v okviru delovanja mariborske podružnice Liberalne akademije, to je bil pogovor z dr. Jožefom Kuničem, dolgoletnim diplomatom in predsednikom Slovenskega društva za mednarodne odnose, ki je tudi avtor knjige Ambasador vseh (Založba Tuma, 2003). Pogovor z naslovom Slovenija v mednarodnem prostoru je vodil dr. Davorin Kračun, nekdanji minister za zunanje zadeve in nekdanji veleposlanik Republike Slovenije v ZDA.

Ob sodelovanju občinstva sta se sogovornika dotaknila vprašanj o življenju slovenskih diplomatov in o njihovih ključnih nalogah, o morebitni kadrovski podhranjenosti slovenskih veleposlaništev, o vplivu politike na njihovo delovanje in predvsem o vlogi veleposaništev pri prodoru slovenskega gospodarstva v tujini.

Pred dogodkom sta na tiskovni konferenci predsednik Liberalne akademije(LA) dr. Darko Štrajn in vodja iniciativne skupine v Mariboru dr. József Györkös predstavila cilje in način delovanja LA v Mariboru. Na tiskovni konferenci so spregovorili tudi Roman Jakič, generalni sekretar LDS in sekretar LA ob njeni ustanovitvi leta 1992, sekretar LA Božidar Flajšman in član LA Peter Božič. Gostitelj tiskovne konference je bil Gorazd Zupan, sekretar MO LDS Maribor.

Odmevi v medijih:
Večer (24.04.2005): O Sloveniji v mednarodnem prostoru
Večer (01.04.2005): Liberalna akademija tudi v Mariboru.

24.3.2005

dr. Jožef Kunič